Houd me vast cursus

Leven jullie langs elkaar heen? Of zijn jullie elkaar door de jaren heen kwijtgeraakt?
Zijn er regelmatig irritaties en is begrip ver te zoeken?
Lopen jullie steeds vast in dezelfde gesprekken of ruzies?
Is de sprankeling weg?
Heb je regelmatig het gevoel dat je er alleen voor staat?
Komen jullie er niet meer uit samen?​

En willen jullie meer verbinding en intimiteit? Weer dat gevoel van ‘samen’.
Mis je de glimmende ogen van je partner?
Willen jullie weer kunnen rekenen op elkaars steun en begrip?
Wanneer jullie je band willen verdiepen of verstevigen is deze cursus echt iets voor jullie.

Meld je nu aan voor de EFT-relatiecursus ‘Houd me Vast’ om je relatie een boost te geven. Sneller en goedkoper dan relatietherapie. Deze relatiecursus kun je zien als de ‘light-versie’ van relatietherapie en is voor ieder stel die wil investeren in hun relatie. De relatiecursus is geschikt voor iedereen die bereid is te reflecteren op eigen gedrag en emoties en open staat voor persoonlijke groei in relatie tot de ander.

‘Houd me vast’ is een EFT-relatiecursus, gebaseerd op het gelijknamige boek van Sue Johnson. Emotionally Focused Therapy (EFT) is een bewezen effectieve aanpak van relatieproblemen. Dr. Sue Johnson heeft jarenlang onderzoek gedaan naar een effectieve manier om bij stellen de verbinding te herstellen of te verbeteren.

Vele duizenden stellen zijn jullie voorgegaan in dit programma en uit diverse onderzoeken is gebleken dat de tevredenheid over de relatie werkelijk groter is na afloop van de cursus. Stellen ervaren een sterkere band met elkaar en hebben minder conflicten. De partners begrijpen zichzelf en de ander beter. Hierdoor is er ook meer ruimte voor de verschillende emoties. Er wordt meer harmonie in de relatie en afstemming op elkaar in de dagelijkse activiteiten ervaren. Het is een cadeau aan elkaar, aan jezelf en aan jullie eventuele kinderen.

EFT- relatiecursus ‘Houd me Vast’

In deze relatiecursus gaan jullie samen aan de slag met het versterken van jullie emotionele band. Daarvoor moeten jullie eerst jezelf en de ander leren begrijpen, leren jullie patronen te herkennen en deze te stoppen, ontdekken jullie waar jullie gedrag vandaan komt en wat de onderliggende emoties zijn. Deze leren jullie op een fijne manier met elkaar te delen, leren jullie te luisteren naar elkaars behoeften en leren jullie elkaar te steunen als het moeilijk is.

Vaste onderwerpen die jullie met elkaar zullen bespreken zijn:

 • liefde en hechting;
 • emoties;
 • terugkerende patronen;
 • ruzies stoppen;
 • verbindende gesprekken;
 • vergeving van pijnplekken;
 • liefde en seks;
 • veiligheid in je relatie;
 • onderling vertrouwen.

De relatiecursus heeft een vaste basis met een heldere structuur met o.a. een boek, werkboek, filmpjes, oefeningen en opdrachten voor thuis. De gezamenlijke gedeeltes worden afgewisseld met opdrachten die je samen met je partner doet in een aparte ruimte. Wij begeleiden jullie bij die opdrachten. Het is heel belangrijk om te weten dat je de gesprekken over je relatie altijd met z’n tweeën voert en niet met de andere stellen erbij. Het is een cursus en geen vorm van groepstherapie. Het groepsprogramma is effectief en krachtig, maar is niet vervangend voor therapie. Zie het als een relatiebooster. Tijd voor elkaar, fijne momenten en versteviging voor de toekomst. Ook kun je het programma gebruiken als eerste stap voorafgaand aan EFT-relatietherapie of juist ter afsluiting.

Praktisch

 • De relatiecursus bestaat uit 8 bijeenkomsten
 • ​Inloop vanaf 19:45 en we starten echt om 20:00 uur
 • Groepsgrootte: minimaal 4 en maximaal 6 stellen
 • Locatie: Het Westerveldhuis aan de Amersfoortsestraat 18 in Barneveld
 • Kosten: €850 euro per stel-> 100 euro korting inruil voor feedback en reviews. Investering is inclusief 2 werkboeken, krijgen jullie tijdens de eerste bijeenkomst
 • Zelf aanschaffen maar is niet verplicht: Het boek ‘Houd me vast’ van Dr. Sue Johnson en toegang tot de videoportal van EFT Nederland
 • Trainers: Kim Guliker van Relatiekrachtig en Sabine Hooijer van Praktijk Binding, beide erkende EFT-relatietherapeuten
 • Vragen en aanmelden kan via info@relatiekrachtig.nl of info@praktijkbinding.nl

Laat je inspireren door de ‘Houd me Vast’ EFT-relatiecursus en durf weer op je partner te vertrouwen. Misschien wordt het zelfs beter dan hoe het ooit was.

Zelfreflectie en echt contact is voor mij de basis voor een goed gesprek.

Graag zou ik met jullie in gesprek willen gaan.