Relatieproblemen-Ermelo

Relatieproblemen Ermelo

In elke relatie zijn er wel eens relatieproblemen, ook in Ermelo. Bij ongeveer 70% van de koppel in ons land is dit het geval. Wanneer je relatie meer ruzies kent dan gelukkige periodes kom je in een neerwaartse spiraal terecht. Hierdoor kunnen jij en je partner elkaar steeds verder verliezen. Relatieproblemen betekenen gelukkig niet per definitie het einde van jullie relatie. Er zijn voldoende mogelijkheden om samen te bouwen aan jullie relatie en samen de liefde opnieuw te ontdekken.

Uitdagingen waar relatiekrachtig jullie mee kan helpen!

Hoe ontstaan relatieproblemen?

Er zijn heel veel verschillende redenen waardoor relatieproblemen kunnen ontstaan. Het kan iets heel kleins zijn wat nooit wordt uitgesproken en wat uiteindelijk grotere irritaties met zich meebrengt. Maar ook ingrijpende gebeurtenissen kunnen leiden problemen.

De meest voorkomende oorzaken van relatieproblemen zijn: financiële problemen, vreemdgaan, karaktereigenschappen die botsen, bindingsangst, gebrek aan intimiteit of te weinig tijd hebben voor elkaar. Ook kunnen bepaalde fases in jullie leven met bijvoorbeeld veel veranderingen die plaatsvinden leiden tot relatieproblemen. Denk aan pasgeboren of jonge kinderen, puberteit, kinderen die uit huis gaan of pensioen.

Relatieproblemen door verwachtingen

Aan het begin van je relatie liggen de verwachtingen altijd wat hoger. Alles is nog nieuw en spannend. Met jullie verschillende karakters vullen jullie elkaar goed aan en lijkt niets jullie relatie te kunnen verbreken. In de loop van een relatie veranderen de verwachtingen en prioriteiten. Jullie leiden beide een eigen leven en hebben samen een leven. Door jullie verwachtingen goed te bespreken en goed met elkaar te blijven communiceren voorkom je dat jullie langs elkaar heen gaan leven.

Wanneer hebben jullie voor het laatst gepraat over elkaars verwachtingen en gevoelens? Wat gaat er om in je hoofd, waar wordt je gelukkig van en hoe droom je over de toekomst? Door tijd vrij te maken voor een goed gesprek samen, kun je je weer verbonden voelen met je partner.

Mijn manier van therapie is open, inzichtelijk, eerlijk, gedreven, met humor, enthousiast en direct. Zelfreflectie en jezelf open stellen is voor mij de basis voor een goed gesprek. Mensen komen bij mij voor relatietherapie wanneer ze elkaar kwijt zijn geraakt en een écht gesprek over “moeilijke”onderwerpen niet meer lukt. Maar ook als er ruzies zijn en het niet meer lukt om er samen uit te komen. Naast relatietherapie geef ik nu zo’n zeven jaar ook individuele begeleiding vanuit Zorgkrachtig. Daar begeleid ik mensen met en zonder diagnose. Het omgaan met een partner met een diagnose in de relatie kan anders zijn. In deze begeleiding zie je dat dit veel impact kan hebben op de relatie.

Zelfreflectie en echt contact is voor mij de basis voor een goed gesprek.

Graag zou ik met jullie in gesprek willen gaan.

Intake

Het is een hele stap om op zoek te gaan naar een relatietherapeut. Wat Relatiekrachtig belangrijk vindt, is dat er een klik ontstaat zodat we een goede werkrelatie kunnen opbouwen.

Relatie APK

Een Relatie APK bestaat uit 2 sessies waar we kijken naar jullie relatie. Wat zijn de positieve kanten en wat kan er verbeterd worden. Je krijgt handvatten om er mee aan de slag te gaan. 

Relatietherapie

In relaties ontstaan patronen. Soms leiden deze patronen tot conflicten waar jullie niet makkelijk uit komen. Relatietherapie richt zich op het herstel van relaties tussen partners.

Een familiediner

Een familiediner met relatiebegeleider kan helpen de onderlinge relaties te verbeteren. Van tevoren zal ik voor ieders verhaal aandacht hebben. Daarna nodig ik jullie uit aan tafel.